Voetbal

donderdag 14 februari 2013

Hoe krijg je meer leden voor je amateurclub? 10 Acties om meer leden te werven.

Hoe krijg je meer leden voor je amateurclub? 10 Acties om meer leden te werven.

Afgelopen maandag 11-02 heb ik het blog geschreven over de moeilijkheden om leden te werven en te behouden voor je eigen amateurclub.

promo banner

De leden komen niet vanzelf naar je club, je zult er toch echt zelf wat voor moeten doen, het opzetten van diverse acties is een uitstekend middel om leden erbij te krijgen. Er zijn ontelbare mogelijkheden om een actie op te zetten, een aantal volgen hieronder.

Korting op het lidmaatschap kan zorgen voor meer leden bij je amateurclub

Acties die je kan organiseren om leden te werven bij je amateurclub:

  1. Leden een bonus aanbieden als zij nieuwe leden aanbrengen. Ieder lid is een ambassadeur van de vereniging. Mond tot mond reclame is de beste reclame voor je vereniging. Dit kan in de vorm van korting voor het lid dat een nieuw lid aanbrengt, een beloning van het lid dat de meeste nieuwe leden werft. 
  2. Presenteer je club op lokale braderieën en of jaarmarkten.
  3. Organiseer een "open training" die niet leden de kans geeft om een vrijblijvend mee te trainen.
  4. Een open dag organiseren, je vereniging kan laten zien en laten ervaren hoe er getraind wordt en kan informatie verstrekken over de voetbalsport in het algemeen en binnen de verenging in het bijzonder.
  5. Organiseren van een familie toernooi: aan het toernooi nemen zowel leden als niet-leden deel, zowel jong als oud. Hierdoor krijgt de gezelligheid prioriteit.
  6. Benader nieuwe bewoners om hen op de hoogte te stellen van het activiteiten aanbod van je voetbalvereniging met een uitnodiging om aan bepaalde activiteiten deel te nemen.
  7. Lever regelmatig artikelen aan de lokale pers. Nodig ze ook uit als er bijzondere activiteiten op de club zijn, dit is gratis publiciteit voor je amateurclub.
  8. Geef op je website van je vereniging duidelijk aan hoe nieuwe leden zich kunnen aanmelden.
  9. Zoek uit of er naburige verenigingen zijn, die een wachtlijst hebben.
  10. Organiseer bedrijfsvoetbal waaraan leden en niet leden aan deel kunnen nemen.
Binnenkort ga ik er verder op in wat je kan doen om deze leden te behouden voor je club, het is natuurlijk zonde van al je inspanningen als ze weer bij je weg gaan.

Sportus; COPA Football

Geen opmerkingen:

Een reactie posten